TopPolityka prywatności

Polityka prywatności

Polityka prywatności www.delta.poznan.pl, www.shopdelta.eu

 

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia. Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy. Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w www.delta.poznan.pl

I. Kto jest administratorem danych osobowych www.delta.poznan.pl, www.shopdelta.eu?

 

Administratorem danych osobowych www.delta.poznan.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

DELTA-OPTI

Monika Matysiak

60-713 Poznań, ul. Graniczna 10

NIP (VAT): PL 525-129-52-25
REGON:634517778
CEIDG:001249156/2013

Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie delta.poznan.pl, który znajduje się w księdze numer 7033/2013

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

 

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w www.delta.poznan.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:


A. Certyfikat SSL podczas logowania. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a delta.poznan.pl jest szyfrowana 256 bitowym kluczem. Certyfikat SSL: Certum Extended Validation CA, Unizeto Technologies S.A.

B. Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy www.delta.poznan.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.

C. System IT delta.poznan.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

 

A. Rejestracja

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w delta.poznan.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas podczas ponownych zakupów. Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub usunąć dane z delta.poznan.pl.

W trakcie rejestracji prosimy o:

1. imię i nazwisko - niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;

3. e-mail - niezbędny do logowania do delta.poznan.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z delta.poznan.pl

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez delta.poznan.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

B. Złożenie zamówienie

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji - niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;

3. e-mail - niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;

4. numer telefonu - niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji - niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;

3. numer NIP - niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez delta.poznan.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są przewoźnikom:

a - DPD
b - DHL
c - Raben
d - Jas
e - Pocztex

2. imię i nazwisko, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży są przekazywane w postaci dokumentu sprzedaży do systemu księgowego FPP firmy Comarch.

W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez delta.poznan.pl.

delta.poznan.pl współpracuje z następującymi operatorami płatności:

  • First Data,
  • WireCard
  • PayPal

    delta.poznan.pl nie współpracuje z operatorami systemów ratalnych.



    C. Subskrypcja informatora

    W przypadku subskrypcji informatora oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w delta.poznan.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego informatora.

    Dane podane w trakcie subskrypcji informatora są przetwarzane wyłącznie przez delta.poznan.pl

  • IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na delta.poznan.pl

     

    A. delta.poznan.pl (server)

    System informatyczny, z którego korzysta delta.poznan.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z delta.poznan.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na delta.poznan.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji delta.poznan.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

    Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

    B. delta.poznan.pl (cookies)

    delta.poznan.pl wykorzystuje technologię cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia delta.poznan.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania delta.poznan.pl do Twoich potrzeb.

    delta.poznan.pl wykorzystuje podczas sesji cookies do:

    1. zapamiętania zalogowania

    2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka

    3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania delta.poznan.pl

    4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania delta.poznan.pl

    W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z delta.poznan.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania

    Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w delta.poznan.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

    C. Google Analytics (cookies)

    Google Analytics wykorzystuje technologię cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez delta.poznan.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

    Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

    W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z delta.poznan.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania

    Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w delta.poznan.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

    D. Remarketing Google Adwords (cookies)

    Serwis wykorzystuje narzędzie remarketingu Google Adwords. Narzędzie to pozwala na publikację w Sieci treści reklam Google w oparciu o wcześniejsze wizyty użytkowników na naszej stronie. W tym celu, nasze strony zawierają kod lub etykietę remarketingu, które konfigurują pliki cookies w celu określenia rodzaju ogłoszenia, jakie zostanie wyświetlone dla użytkownika, zgodnie z jego poprzednimi wizytami w Serwisie.

    Listy remarketingu są przechowywane w bazie danych serwerów Google, w której przechowywane są wszystkie ID plików cookies przypisanych do każdej listy czy kategorii zainteresowania.

    Użytkownik może uniemożliwić używanie pliku cookie remarketingu, na stronie blokującej reklamy Google. Te pliki cookie są wysyłane przez Google.

    Serwis wykorzystuje także plik cookie "Doubleclick". Plik ten pozwala na udostępnianie reklam zarządzanych poprzez podmioty trzecie ("Ad-Servers"). Jest to plik cookie udostępniany przez Google.

    V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów delta.poznan.pl

     

    delta.poznan.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w delta.poznan.pl linki do innych stron internetowych. delta.poznan.pl nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

    VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych

     

    W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, delta.poznan.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

    VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa delta.poznan.pl

     

    delta.poznan.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania delta.poznan.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem. O takiej zmianie delta.poznan.pl powiadomi droga elektroniczna (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności. Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem http://delta.poznan.pl/politykaprywatnosci.html.

    VIII. Kontakt

     

    delta.poznan.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

    W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu +48 61 8667148 lub info@delta.poznan.pl

    W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu +48 61 8667148 lub info@delta.poznan.pl

    W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem:

    DELTA-OPTI

    Monika Matysiak

    60-713 Poznań, ul. Graniczna 10

    Polska

    Wersja 4.3 Poznań dnia 14-07-2015


    Netto:0.00 USD
    Brutto:0.00 USD
    Waga:0.00 kg
    Szczególnie polecamy
    ADAPTER DO ZASILANIA PO SKRĘTCE POE-UNI
    POE-UNI

    Netto: 2.27 USD

    KAMERA WANDALOODPORNA AHD, HD-CVI, HD-TVI, PAL GRAFIX-24V3W-21 - 1080p 2.8 ... 12 mm
    GRAFIX-24V3W-21

    Netto: 65.50 USD

    KAMERA AHD, HD-CVI, HD-TVI, PAL APTI-H24C6-2812 - 1080p 2.8 ... 12 mm
    APTI-H24C6-2812

    Netto: 88.75 USD

    KAMERA WANDALOODPORNA AHD, HD-CVI, HD-TVI, PAL GRAFIX-24V3W-21 - 1080p 2.8 ... 12 mm
    GRAFIX-24V3W-21

    Netto: 65.50 USD

    ŁĄCZÓWKA ZASILANIA LZ-1
    LZ-1

    Netto: 3.77 USD

    KAMERA IP GT-CI22C5-28VF - 1080p 2.8 ... 12 mm GEMINI TECHNOLOGY
    GT-CI22C5-28VF

    Netto: 129.99 USD

    ROZGAŁĘŹNIK WIDEO RV-16/32-RACK
    RV-16/32-RACK

    Netto: 165.86 USD

    SZYBKOZŁĄCZE S-55*P100
    S-55*P100

    Netto: 19.53 USD

    KAMERA WANDALOODPORNA AHD, HD-CVI, HD-TVI, PAL GRAFIX-24V3W-21 - 1080p 2.8 ... 12 mm
    GRAFIX-24V3W-21

    Netto: 65.50 USD

     
    60-713 Poznań, Graniczna 10
    tel.: +(48) 61 866 71 48
    e-mail: info@delta.poznan.pl
    Godziny pracy
    Pon.-Piąt.: 8.00 - 19.00
    Sob.: 8.00 - 14.00
    Dział Handlowy, Wysyłki
    tel.: +(48) 61 864 69 69
    e-mail: sklep@delta.poznan.pl
    Wsparcie techniczne
    tel.: +(48) 61 864 69 70
    e-mail: technika@delta.poznan.pl
    (c) 2001-2017 DELTA